Het myositis team van het Wilhelmina Kinderziekenhuis stelt zich voor

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht doet de Kinderreumatologie/-immunologie sinds 2015 een studie waarin kinderen met myositis worden gevolgd.

Het myositis team van het Wilhelmina Kinderziekenhuis stelt zich voor

11 juli 2023 0
Kinderreumatologie-WKZ-Annet-van-Royen-Marc-Jansen-Saskia-Veldkamp-Femke-van-Wijk-2023-03-21-001-1200x800.jpg

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis juveniele dermatomyositis team: v.l.n.r. dr. Annet van Royen-Kerkhof (kinderreumatoloog/-immunoloog), dr. Marc Jansen (kinderreumatoloog/-immunoloog), drs. Saskia Veldkamp (arts-onderzoeker), prof. Femke van Wijk (professor weefselimmunologie).

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht doet de Kinderreumatologie/-immunologie sinds 2015 een landelijke studie waarin kinderen met myositis vanaf de diagnose worden gevolgd inclusief bloedafnames. Met dit onderzoek willen we bepalen of bepaalde stofjes  – zogenaamde “biomarkers” – kunnen voorspellen hoe de ziekte bij een kind gaat verlopen. Bij sommige kinderen komt de myositis namelijk na behandeling tot rust, terwijl bij andere kinderen de ziekte weer opvlamt en zelfs chronisch kan worden. Als we dit bij het begin van de kunnen voorspellen met behulp van biomarkers, dan kan de behandeling vroegtijdig worden aangepast

In deze studie verdiepen we ons in het immuunsysteem bij kinderen met juveniele dermatomyositis (JDM – de meest voorkomende vorm van myositis bij kinderen) om beter te begrijpen hoe de ziekte ontstaat en nog beter behandeld kan worden. We werken nauw samen met het Centrum voor Translationele Immunologie in het UMC Utrecht.

Voor de vergelijking van kinderen met volwassenen met myositis, of andere auto-immuunziekten werken we samen met collega’s binnen Myositis Netwerk Nederland.


LAAT EEN BERICHT ACHTER

Het opgegeven E-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden *
Het Myositis Netwerk Nederland is een onafhankelijke netwerk van specialisten, onderzoekers en patiënten op het gebied van spierziekten, patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en medisch onderwijs.

Het netwerk deelt resultaten en ervaringen met mensen die kennis hebben gemaakt met myositis. We maken ons sterk om alle soorten myositis beter te kunnen begrijpen en te behandelen.Sociale Kanalen
Myositis berichtenLaatste nieuws
Myositis Netwerk NederlandHeeft u een vraag aan het Myositis Netwerk, stuur ons dan een bericht. U kunt ons ook bellen, en bij geen gehoor gelieve een voicemail achterlaten. Het telefoonnummer staat op de website.

Myositis Netwerk nederland
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam


© 2022 HUN. All right reserved Design by www.hun.nl webdevelopment